Răspundem acuzațiilor conform cărora merităm să ne pierdem numele

banner_suntalergotura

Pentru toate afirmațiile domnului Dumitra referitoare la activitatea Alergotura și a echipei care se află în spatele acestui brand, afirmații expuse in conferința de presă organizată de dânsul astăzi 23 Februarie 2016, transmitem următoarele mențiuni:
1. Domnul Dumitra aduce critici și face afirmații false pentru a-și motiva atitudinea de rea-credință în baza unor evenimente care s-au întâmplat în urmă cu aproximativ 5 – 6 ani. Este în sarcina dumnealui să aducă dovezi pentru acuzațiile adresate echipei Alergotura. Dovezi care să fie plauzibile în fața unor instanțe (informale, când vine vorba de comunitate, formale – când vine vorba de justiție).
2. Oriunde în lume, alergătorii pot purta ce tricouri vor. Acelea care-i reprezintă.
3. Suntem siguri că nu există nicio confuzie între Asociația Alergotura și Atletic Club Maraton. Oamenii știu cine este Alergotura.
4. Notorietatea unui eveniment nu poate fi furată. Dacă există. Un brand poate fi furat dacă cei care l-au construit nu s-au gândit că există și hoți de branduri. Echipa Alergotura își spune mea culpa pentru situația în care se află.
5. Referitor la ce înseamnă notorietatea unui maraton, ne permitem să menționăm maratonul de la Cluj (ca să nu ne comparăm cu București, Budapesta sau Vienna) și am făcut un mic grafic pentru comparație (sursă results.42km.ro , evochip.hu , digi-oradeacityrunningday.com).

graf-comparativ2

Faptul că Maratonul Timișoara organizat de Clubul domnului Dumitra abia reunește 150 de alergători, după 15 ediții, nu credem că i se poate imputa echipei Alergotura.

6. Asociația Alergotura nu organizează evenimente care să aibă în titulatură cuvântul Alergotura. Noi considerăm că evenimentele au nevoie de personalizare și de identificare cu un context care să inspire si să determine o participare masivă. Nu înțelegem cum va încerca domnul Dumitra să facă opoziție evenimentelor pe care le organizăm, dacă nu folosim cuvântul pe care cu rea-credință l-a înregistrat la OSIM, deși ne aparține de drept.
7. Din toate afirmațiile domnului Dumitra, tot ceea ce înțelegem este că ne acceptă în oraș atâta timp cât antrenăm oamenii la alergare. Pentru ca apoi să meargă la evenimentele pe care dumnealui vrea să le organizeze. Dar noi să nu organizăm niciun eveniment.
8. Având în vedere dimensiunea – în număr de participanți – a evenimentelor domnului Dumitra și dimensiunea evenimentelor Alergotura credem că este o neconcordanță în acuzațiile conform cărora am fi furat din ideile și conceptele lui de eveniment. Oare nu ar fi trebuit ca evenimentele dumnealui să fie mai bune ca cele ale Alergotura? Și dacă sunt mai bune de ce le-ar bloca pe ale noastre? În orice moment, echipa Alergotura poate oferi consultanță pentru organizarea de evenimente sportive de masă datorită expertizei deținute pe două paliere: organizare de evenimente (prin competențele profesionale ale membrilor echipei) și experiența de alergător (din prisma calității de participanți la zeci de evenimente sportive naționale și internaționale). Procedurile de organizare de evenimente ale echipei Alergotura sunt rezultatul sfaturilor și recomandărilor a peste 60 la sută dintre membrii Asociației care au cunoștință despre condițiile pe care un participant la evenimente de alergare și le dorește pentru o experiență plăcută.
9. Asigurăm prietenii si simpatizanții Alergotura că ne vom continua activitatea și că beneficiem de consultanță specializată pentru pașii pe care-i avem de făcut ca să ne recuperăm numele.

Vă mulțumim pentru susținere! Nu vă vom dezamăgi! 🙂

Echipa Alergotura

This entry was posted in Alergotura by Valentin Muresan. Bookmark the permalink.

About Valentin Muresan

... poti afla mai multe accesand linkedin.com/in/valmuresan.
Pe 27 mai 2014, Vali, despre el: Salut, eu sunt Vali, alergator amator si de nevoie. :-) Lucrez in IT, iar alergatul cu Alergotura a fost "nevoia" de a reusi sa controlez stress-ul zilnic, o problema care imi afecta viata pe multe planuri. Cu timpul aceasta nevoie a devenit si o placere pentru ca am intalnit oameni pozitivi care impartasesc idei si valori similare. Am inceput acum mai bine de un an cu 3-4-5 Km. Atunci, nimic din cele de mai jos nu erau posibile in mintea mea: - dupa 6 luni cu Alegotura am reusit sa fug primul semimaraton (21km); - dupa inca 3 luni am reusit sa fug primul maraton (42km); - bonus - am slabit 10Kg fara sa schimb nimic in alimentatie intr-o singura vara si sunt sigur ca mai reusesc si vara aceasta; Daca e sa dau un singur sfat cuiva, este simplu: alearga pentru sanatate prin socializare! Vei vedea in maxim 4 saptamani ca esti mai rabdator, mai calm, mai binevoitor, mai pozitiv! Atunci timpul va lucra in favoarea ta!

One thought on “Răspundem acuzațiilor conform cărora merităm să ne pierdem numele

  1. Din nou dl Dumitra alege sa lovească concurenta in loc sa imbunatateasca propriile evenimente. Vorbește intr-una de maratonul internațional care la proba care- i poarta numele are mai puțin de 20 de participanți. Vorbește de curse acreditate AIMS când de câțiva ani Timișoara nu mai este in calendarul Asociatiei. Vorbește de curse care au distante standard iar in realitate au 1-2 km mai puțin – vezi maraton 2011 etc. Iar relația cu alegătorii este execrabila, vezi maratonul 2015 si comentariile post-cursa. Toate adunate se numesc Constantin Dumitra.

Scrie un comentariu