Curse si trasee Pe-un picior de Plai! 2017

Detalierea curselor si a traseelor

Pastram formatul care s-a bucurat de un real succes la editia anterioara, si va oferim:

Cele trei curse cronometrate se vor desfasura pe trasee marcate prin Padurea Verde (Timisoara). Startul se va da din dreapta intrarii in Muzeului Satului Banatean, locul de desfasurare al festivalului Plai – vedeti pozele de mai jos.

In caz de timp nefavorabil, pe fondul unor ploi abundente in perioada de dinaintea evenimentului, se va utiliza exclusiv drumul pietruit.

Atentionare:

  • In aceasta perioada a anului, atat pe marginea drumului pietruit cat si pe potecile din Padurea Verde se gaseste ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), care poate pune probleme celor care sunt alergici la aceasta planta. Partenerul nostru Directia Silvica Timis va lua toate masurile aflate in puterea lor pentru a elimina / reduce cat mai mult posibil aceasta planta din zona concursului.
  • Traseul de la cursele Imi Place Trail si Sunt Nebun Dupa Trail cuprinde o portiune de poteca mai “salbatica”, in care pot aparea ierburi inalte, arbusti cu spini, zone denivelate si zone care pot contine apa daca ploua abundent in perioada de inaintea cursei. Se recomanda utilizarea jambierelor mai inalte si atentie sporita la alergarea pe acea portiune:
    • Intre km 5~7 la cursa Imi Place Trail
    • Intre km 5~7 si 11~13 la cursa Sunt Nebun Dupa Trail

Legenda pentru poze:

  • P.C. – punct de control
  • P.H. – punct de hidratare
Primul Meu Trail

Primul meu trail – 7km

Imi Place Trail

Imi place trail – 14.5 km

Sunt Nebun Dupa Trail

Sunt nebun dupa trail – 20.5 km

Cros Popular

Crosul popular – 2 km; pe o varianta mai scurta, se vor desfasura Cursa Copiilor (aproximativ 800m) si Cursa Pompierilor