Crosul Cetatii 2016

Pe scurt

 • 22 oct 2016, Piata Libertatii, ora 09:00
 • Alearga prin inima Timisoarei pentru a sarbatori un moment istoric!
 • Doua curse pentru adulti (5 km si 10 km) si una pentru copii (1.5 km)

La eveniment se participa fara taxa de participare, dar se face o donatie in valoare minima de 10 lei, suma totala adunata va fi donata integral catre o cauza sociala care va fi anuntata in cel mai scurt timp. Toti cei care trec linia de finish la probele de 5 km si 10 km vor participa la o tombola unde premiul cel mare este un telefon mobil ZTE NUBIA Z9 mini oferit de catre sponsorul principal, compania ZTE! O alta tombola va fi organizata pentru cursa copiilor, cu premii interesante.

Context

Pe 18 octombrie 1716, armata condusă de Eugeniu de Savoya, victorioasă împotriva Imperiului Otoman, intră în Cetatea Timişoara, deschizând drumul spre civilizaţie şi dezvoltare. Ieşirea turcilor din cetate s-a făcut în 17 octombrie 1716 pe “Poarta Belgradului”. Intrarea lui Eugeniu de Savoya în cetate s-a făcut a doua zi, de ziua sa de naştere, pe poarta numită “Poarta Forforosa”.

Dupa 300 de ani vrem sa reinviem istoria cetatii Timisoara, care a fost una din cele mai mari cetati ale Europei de Est. Vom alerga pe pietonalele Cetatii din locul unde Printul de Savoya a intrat in cetate, vom respira dupa 300 de ani spiritul acestei cetati care, chiar daca in cea mai mare parte i-au fost daramate zidurile, inca se regaseste in ADN-ul nostru ca si comunitate si cultura!

Despre eveniment

„Crosul Cetatii Timisoarei” este un eveniment sportiv aflat la prima ediţie, destinat amatorilor de miscare din Timişoara şi familiilor acestora, având ca scop promovarea unui stil de viaţă sănatos prin mişcare şi sport precum si aniversarea intrarii printului de Savoya in cetatea Timisoarei.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura” cu sprijinul Primariei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara, precum şi în parteneriat cu sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice, care își aduc aportul pro-bono sau sub forma de voluntariat.

Crosul Cetatii este conceput ca un eveniment de alergare pe distante medii pentru publicul larg, copii, adulti si varstnici, oferă în primul rând posibilitatea participării și nu pune accent pe competiție.

Numarul de locuri va fi limitat la 400 pentru cursele destinate adultilor si la 100 pentru cursa copiilor.

Curse si Traseu

Evenimentul va cuprinde:

 • doua curse pentru adulti, a căror start se va da simultan în data de 22 octombrie 2016 la ora 10:00 (5 km si 10 km)
 • o cursa pentru copii, pe prima parte a traseului de la cursa adultilor, a carei start va fi dat la ora 11:15 (1.5 km)

Bucla pentru adulti masoara 2.5 km; pentru cursa de 5 km se vor parcurge 2 bucle iar pentru cea de 10 km – 4 bucle:

harta

Traseul este disponibil online aici (cu posibilitate de zoom-in)

Cursele nu sunt cronometrate si nu va exista un clasament sau o premiere a castigatorilor.

Program:

 • 09:00 Distributie numere de concurs
 • 09:45 Sedinta tehnica si incalzire
 • 10:00 Start curse 5 km si 10 km
 • 11:15 Start cursa copiilor
 • 11:30 Finish curse
 • 12:00 Festivitate premiere / Tombola / Program artistic
 • 13:00 Inchiderea evenimentului

Inscriere si donatie

a). Cursele de 5 km si 10 km – sunt acceptate persoanele care pana la data de 22 Octombrie 2016 au implinit 18 ani.

 • Daca ai mai participat la vreun eveniment Alergotura, Logheaza-te (iti poti reseta parola cu usurinta, daca nu ti-o mai aduci aminte);
 • Daca nu ai mai participat pina acum la un eveniment Alergotura, Inscrie-te!

Dupa ce te-ai inscris nu uita sa face donatia de minim 10 lei, pentru a putea fi validat. Pentru donatie ai urmatoarele posibilitati:

 • in termen de 3 (trei) zile lucratoare de la inscriere prin depunere cash sau transfer bancar în contul Alergotura de mai jos, menţionând la detaliile de plată: „Donatie Crosul Cetatii Timisoarei – Nume, prenume” (numele persoanei pentru care se efectuează plata): RO45.BACX.0000.0007.9166.2000 al CS Asociația Alergotura deschis la banca Unicredit,  CIF 30549630
 • Apasand butonul “Donatie” de pe home page-ul alergotura.ro, cu mentionarea numelui persoanei pt care s-a facut plata.

b). Cursa copiilor – sunt asteptati cei care nu au implinit 18 ani pana la 22 Octombrie 2016. Pentru participarea la cursa copiilor inscrierea si atribuirea numerelor de concurs se va face in data cursei incepand cu ora 9:00. Nu este necesara inscrierea prealabila pe site-ul alergotura.ro iar donatia se va putea face la fata locului.

Traseul este disponibil online aici (cu posibilitate de zoom-in).

traseu-copii-1-2-km

Crosul Copiilor

Nota: Minorii intre 14 si 18 ani care doresc sa participe la cursele de 5 sau 10 km sunt rugati sa ne contacteze la adresa mail@alergotura.ro pentru a putea evalua conditiile de participare, cu acordul a cel putin unuia dintre parinti. Minorii acceptati sa participe la cursele de 5 sau 10 km NU vor putea participa la tombola organizata pentru aceste curse.

Lista participantilor inscrisi este disponibila aici.

Numarul de concurs

Fiecarui participant confirmat/validat i se va aloca un numar unic de concurs pe care acesta va trebui sa-l poarte la loc vizibil (pe piept) pe toata durata evenimentului, acesta fiind obligatoriu pentru:

 • Accesul la probele respective de concurs
 • Accesul la punctul de hidratare
 • Participarea la tombole.

Distributia numerelor de concurs se va face vineri 21 octombrie la Reciproc in doua intervale orare (10:00 – 12:00 si 17:00 – 19:00) si sambata 22 octombrie, in zona evenimentului, incepand cu ora 9:00.

Tombole

Participantii la cursele de 5 km si 10 km se vor putea inscrie prin completarea unui talon la tombola ce va avea  premiul cel mare un telefon mobil ZTE NUBIA Z9 mini oferit de catre sponsorul principal, compania ZTE. Pentru participarea la aceasta tombola este necesar ca participantul sa fie major la data evenimentului. Talonul de participare va fi oferit dupa trecerea liniei de finish. Totodata, Alergotura va oferi la aceasta tombola articole proprii precum si vouchere de echipament sportiv.

Participantii la cursa copiilor vor participa la o tombola cu premii in articole Alergotura si vouchere de echipament sportiv.

Siguranță

ATENTIE! Traseul intersecteaza in doua puncte linia de tramvai, in zona pietiei Libertatii. Desi vom dispune de asistenta din partea Politiei Rutiere si a Politiei Locale, precum si din partea RATT, care a informat vatmanii asupra evenimentului, va rugam sa va asigurati si sa traversati intotdeauna cu atentie si prudenta.

Contact

Toate informațiile despre cursele disponibile, orarul de desfăşurare, etc. sunt publicate pe site-ul evenimentului. Eventualele modificări survenite în privinta traseelor, curselor sau orarului, precum si locul unde se vor distribui numerele de concurs vineri 21 oct. vor fi comunicate pe site și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Regulamentul de participare este disponibil aici.

Pentru informatii suplimentare sau clarificari va rugam contactati-ne prin email: mail@alergotura.ro

4 thoughts on “Crosul Cetatii 2016

 1. Pingback: Crosul Cetatii | Alergotura.ro - Clubul tău sănătos

 2. Salut. M-am inscris la cursa de 10 km de sambata.
  As dori sa o inscriu pe fiica mea, Ana-Maria Bocan la cursa de 5 km (are 11 ani, a participat anul acesta la Petrovaselo si la Hercules Maraton), daca acceptati.
  De asemenea, daca este posibil, as dori sa participe si la proba de 1.5 km impreuna cu fratele ei de 7 ani (aici, daca este necesar, particip si eu?).
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 3. Bravo pentru concurs pacat ce copii nu poate participat la tombola. La cross de Ortisoara a fost inverse si o fost 520 de Copii!!!

Scrie un comentariu